A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2017. július 21., péntek
Töltött paprika lecsós ágyon
Lecsót imádjuk, töltött paprikát szeretjük, a kettő ötvözetéért pedig rajongunk.Nyáron akár friss paradicsomból és készíthetjük, télen pedig Ketchup -vagy süritett paradicsom, ( sült- paradic...
POMODORE (paradicsom szósz.)
Hozzávalók: 1 kg lecsópaprika, 4-5 db tölteni való paprika, 1 kg paradicsom, 50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt piros paprika, 4-5 ek rizs, 3 ek olaj, zeller, és én egy kis bazsalikomot is raktam bele.
A darált húst keverjük össze rizzsel,az apróra vágott hagymával, fokhagymával, és a fűszerekkel, só, bors. Amennyi Tv paprikát tölteni szeretnénk azt csumázzuk ki, és töltsük meg hússal. A maradékból pedig készítsünk gombócokat.
Egy lábasban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát , a karikára vágott paprikát , darabolt paradicsomot,sózzuk, borsozzuk, kevés vizet aláöntve főzzük pár percig még levet enged. Végül beletesszük a töltött paprikát és a gombócokat. Lefedve lassú tűzőn készre főzzük. kb 35 perc alatt.
Pita BBQ HÚSSAL
Egy gyors ebédet "dobtam" össze,csak mert nem volt eléggé meleg a kis-konyhámban. Nem mindegy, hogy 35 vagy 40 fokban készítem az ételt ? :-) A húsok kint sültek az udvaron, előre pácolt marha és csirke BBQ. Mellé joghurtos /csilis,metélőhagymás / öntetet tálaltam fokhagymásan, steakburgonyával és egy kis vegyes zöld salátával. Ilyenkor mindig egy jóleső érzéssel nyugtázom, hogy basszuskulcs 1 óra alatt milyen menüt rittyentettem össze, és mennyi pénzt fizettünk volna ezért ki egy étteremben. Tudom, tudom, ott az ember elé teszik, de akkor is !!
Az ebéd leöblítéséré pedig egy pohár jéghideg Aperolt készítettem. Dolce Vita
Amivel az egyszülöttöm lepett meg vagy három éve :-) Nem lehet mondani, hogy nem beosztással élek, még az üveg fele meg van, pedig "imádom" :-)
A recept pedig itt Falafel Pitávál
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)