A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2018. szeptember 4., kedd
Vödrös savanyúság- uborka
Dobálós vödrös vagy hordós mindent bele amit szeretünk savanyúság./hidegen/
Hétvégén tündéri apró ( pont olyan amit szeretünk nagyon) friss uborkát kaptam a piacon , vettem közé párdarab nagyon erős csili paprikát is. Első körben most ezek kerültek bele. Receptjét itt Vödrös savanyúság. / hidegen / olvashatjátok.
2018. szeptember 3., hétfő
Sváb májgombóc (levesbetét)
Hozzávalók: 4 db zsemle vagy kifli, 3 db tojás fehérje habbá verve, 1 doboz májkrém, vagy friss máj, ( nálam pirított hagymás májkrém 2 nagy evőkanálnyi) 1 csokor petrezselyem apróra vágva, só, bors, olaj a sütéshez.
Kiflit vagy a zsemlét vízbe beáztatjuk, kicsavarjuk, szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Kézzel alaposan összedolgozzuk . Két kávéskanál segítségével gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük. Papir-szalvétára szedjük, majd tányérra adagolva forró levest merünk rá.
Vasárnapi húsleves kiváló levesbetétje, de egy sima zöldséglevest is mennyeivé varázsol.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)