Kapribogyó teszi pikánssá ezt a paradicsomlevest. Egészséges, könnyű étel a nyári napokra. Akár hidegen, melegen, vagy langyosan esszük, isteni finom.
Hozzávalók: 3 ek olívaolaj, 1 vöröshagyma, finomra aprítva, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva, 4 db érett paradicsom, hámozva, felkockázva, 1 piros húsú paprika ( kápia) magozva, felaprítva, 1 ek szárított paradicsom-püré,( olívaolaj + szárított paradicsom turmixgépben pürésítve) 1,2 l zöldségalaplé, 2 db közepes cukkini, negyedekre vágva, majd szeletelve, 4 kiskanál kapribogyó, maréknyi friss bazsalikom levél, só, és őrölt fekete bors.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, a hagymát és a fokhagymát rádobjuk, és kb 5 percig fonnyasztjuk. A paradicsomot a paprikával és a szárítottparadicsom-pűrével együtt belekeverjük, az alaplével felöntjük és felforraljuk. A hőfokot csökkentjük, lefedjük, és kb 10 percig lassú tűzőn főzzük.
A cukkinit és a kapribogyót beletesszük, és további 10 percig főzzük, míg a zöldség puhára nem fő. Végül a bazsalikomot is beleszórjuk, sóval, borssal fűszerezzük. És tányérokba merve kínáljuk.
3 megjegyzés:
Kapribogyót még levesbe nem tettem, de jó lehet a bazsalikommal meg a zöldségekkel.Megkóstolnám:-)
Éppen ma készitettem finom csirke mellet kapribogyóval, de még levesbe nem használtam. Guszta és finom a Mediterrán levesed, szivesen elfogadnám ebédre! Puszillak
A kapribogyóval és szárított-paradicsom pürével nagyon különleges, finom lehet! :)
Megjegyzés küldése