A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2014. március 26., szerda
Tiramisu torta
Névnapot ültünk a hétvégén, /oldalborda neve napját / erre az alkalomra készítettem , szerintem talán az egyik legegyszerűbb de a legfinomabb kategóriába tartózó tortát. Nem hiába, tudnak ezek az Olaszok :)))
Hozzávalók: Egy nagy csomag babapiskóta, 40 dkg mascarpone, 3 db tojás, 5 ek porcukor, 2 dl tej, 2 dl erős feketekávé, 2 ek holland kakaópor, pici amorett likőr, /vagy rum, /
Elkészítése: Tojásokat szétválasztjuk, sárgáját 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a mascarponét + likőrt, végül az egy ek cukorral és egy csipet sóval keményre felvert tojásfehérje habot is. / ezt már finom óvatos mozdulattal, hogy ne törjön szét / Tejet a kávéval és 1 ek cukorral összekeverjük és a babapiskótákat éppen csak megforgatjuk benne / ne ázzon el / és egy tepsibe elkezdjük sorban lerakni őket. Egy sor piskóta, rá a krém megszórjuk kakaóporral, majd megint piskóta, szintén rá a krém, tetejét szintén megszórjuk kakaóporral. Betesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
2014. március 24., hétfő
Dubbary szelet / csirkemellből /
Blogkóstoló 15, házigazdája SüniSüti számomra AranyTepsi: blogját sorsolta ki, ahonnan ezzel a finomsággal jövök.
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet csirkemell filé
- 2 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej karfiol fele (nálam 8 nagy db)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 15 dkg trappista sajt
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal.
Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.
A
margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a
lisztet, 2 gerezd fokhagymát is belenyomunk, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben
fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük. Legvégén rózsaborssal megszórjuk. Köretnek bulgurt kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)