Hozzávalók: Tészta: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 5 dl tej, 1 ek só, 1,5 dl étolaj,
Töltelék: 20 dkg felvágott,1 db lila hagyma, 20 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl,
Tetejére: 2 ek tejföl, 1 tojás sárgája, len és szezámmag.
Készítése: 1 dl tejben élesztőt felfuttatni egy csipet cukorral. A tészta hozzávalókkal együtt, egy nagy tálban szokásos módon.bedagasztjuk. 1 órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, tejföllel lekenjük, majd kockára vágott felvágottal + lila hagymával + reszelt sajttal megrakjuk. Szorosan feltekerjük, és három szögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tejfölös tojás sárgájával lekenjük, végül magokkal meg szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.