A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2018. szeptember 29., szombat
Piroslábas fesztivál
Szigetmonostor főutcáján ,egynapos kulturális és kulináris fesztiválon jártunk. Betekinthettünk milyen is lehetett a falusi élet, nyitott porták vártak családi programjaikkal. Szigetmonostor nekem egyenlő, , Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó ♥ ♥ ♥- Szigetmonostor - Stílusos Vidéki Szállodák-al.
A fesztiválon ugyan csak egy sátorral, de stílusosan képviseltették magukat, ebédünk új-házi tyúkhúsleves volt náluk, oldalborda szokásos őszi megfázása végett, majd az egészet lefojtottuk , a helyi óvoda javára gyűjtő lapcsánka sütő finom csemegéjével.
Egy látogatást megér!
2018. szeptember 25., kedd
Savanyú tojásleves
Én csak egyszerűen probiotikum levesnek hívom. Egyszerű rántott leves, kicsit felturbózva. Náthás vírusos időszakban maga a gyógyszer.
Amibe kerül , köménymag, babérlevél, fokhagyma,( lestyán, petrezselyem, kakukkfű, majoránna, aprítva) nyáron frissen a kertből, télen szárított formában, csilipaprika, olaj, liszt, tojás,só,bors, ecet,
Elkészítése:
Kevés olajon 3 evőkanál lisztet aranybarnára pirítunk, 2-3 gerezd fokhagymát, fokhagymanyomon átnyomva hozzányomunk , tűzről levéve kevergetjük, ( ne hagyjuk a lángon mert megkeseredik) őrölt pirospaprikával megszórjuk 1 l vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk,és a a felsorolt fűszereket hozzáadva lassú tűznél összefőzzük. Beleeresztjük egyenként a tojásokat, kb 5 percig főzzük. Ízlés szerint ecettel izésítjük, és forrón tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)