Ide meleg oda meleg, az édesség utáni vágyunk olthatatlan! A sütőt bekapcsolni nem igen volt ingerenciám, inkább csak kevertem, kavartam, törtem ( mozsárban a kekszet) és már el is készültem ezzel a finomsággal. Hát ez egy mennyei finomság, ha ilyen a mennyország, én csak oda vágyok:)))
Hozzávalók: 40 dkg rebarbara, egy marék málna, + meggy, fél rúd vanília kikapart magja, 3 dl tejszín, 1 csomag Győri zabfalatok keksz, ízlés szerint cukor.( én csak 2 ek használtam hozzá, elegendő volt a tejszín és gyümölcsök édessége)
Rebarbarát darabokra vágjuk, hozzáadjuk a meggyet, és egy lábosban megpároljuk a cukorral, kb 8 perc alatt. Hozzáadjuk a málnát botmixerrel pürésítjük. A tejszín háromnegyedét elkezdem felverni a vanília rúd kikapart magjával, majd hozzá keverjük a rebarbarás gyümölcs pépet ( egy kicsit hagyunk a kész desszertünk tetejére is). A maradék tejszínt szintén magában felverjük. A kekszet mozsárban darabosra törjük, és elkezdjük rétegesen rakni a pohárba, keksz + tejszínhab, gyümölcspép, majd megint tejszínhab.Jól behűtjük, tálalásnál gyümölcs szemekkel, vagy keksz morzsával szórjuk meg a tetejét.
Sok sikert, és jó étvágyat kívánok hozzá.
A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. június 22., szombat
2013. június 21., péntek
Mojito. ( Mert nagyon szeretem! :))
És mert megérdemlem!:))) Már többen kértétek a receptjét, már hozom is ! Alkoholos, és mentes változatban is. Itt a hétvége, tikkasztó hőséggel, lehet a jégkockákat gyártani, mentaleveleket szüretelni hozzá. És már nyithatjuk is ki , saját kis coctail bárunkat.:))
Modern Mojito. 6 cl rum-light-dry, 1 citromleve, 1 tk cukor, 8 mentalevél, 8 jégkocka, ásványvíz, Citrom, vagy lime karikák.
A rumban és a citromlében elkeverjük a cukrot, beleszórjuk a mentaleveleket, kissé megnyomkodjuk. Hozzákeverjük a jeget, felöntjük ásványvízzel, és már ihatjuk is.
Az alsó képen alkoholmentes változatban, minden ugyan az, csak kimarad a rum belőle.
Modern Mojito. 6 cl rum-light-dry, 1 citromleve, 1 tk cukor, 8 mentalevél, 8 jégkocka, ásványvíz, Citrom, vagy lime karikák.
A rumban és a citromlében elkeverjük a cukrot, beleszórjuk a mentaleveleket, kissé megnyomkodjuk. Hozzákeverjük a jeget, felöntjük ásványvízzel, és már ihatjuk is.
Az alsó képen alkoholmentes változatban, minden ugyan az, csak kimarad a rum belőle.
Egészségetekre:))
Tejszines gyümölcsleves. ( meggyel és rebarbarával)
És második nekifutásra, pedig egy gyümölcslevest készítettem! Ebben a rekkenő hőségben, nem is vágyik az ember fia másra, mint egy tál, jól behűtött gyümölcs levesre. Hát kell is ennél több ?:))))
Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy, pár szál rebarbara fél cm darabokra vágva, 2 dl tejszín, csipet só, ízlés szerint cukor, kevés fahéj, 2-3 ek étkezési keményítő.
Megmosott és a kimagozott meggyet, felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje vízzel kb 1 l, hozzáadjuk a csipet sót + cukrot + fahéjat +, főzzük kb negyed órát, a vége felé hozzá adjuk a darabolt rebarbarát.( rebarbarának pár perc főzés elég, hogy ne főjön szét). Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a keményítővel kikevert tejszínt, vissza tesszük a tűzre, és éppen csak forralunk egyet rajta.Kihűtjük, és hűtőbe tesszük. Tálalásnál pirított mandulával szórtam meg , és citromfővel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy, pár szál rebarbara fél cm darabokra vágva, 2 dl tejszín, csipet só, ízlés szerint cukor, kevés fahéj, 2-3 ek étkezési keményítő.
Megmosott és a kimagozott meggyet, felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje vízzel kb 1 l, hozzáadjuk a csipet sót + cukrot + fahéjat +, főzzük kb negyed órát, a vége felé hozzá adjuk a darabolt rebarbarát.( rebarbarának pár perc főzés elég, hogy ne főjön szét). Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a keményítővel kikevert tejszínt, vissza tesszük a tűzre, és éppen csak forralunk egyet rajta.Kihűtjük, és hűtőbe tesszük. Tálalásnál pirított mandulával szórtam meg , és citromfővel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
2013. június 20., csütörtök
Meggyes -Pite.
Egy ,mert megérett a meggy:)) kettő, hogy nagyon szeretjük! Három, roskadoznak a fákon a már cseresznyére héjazó meggyek,( úgy ízben, mint méretileg is). Környékünkön az utcákban jószerivel csak meggyfák vannak ültetve,(hogy az éppen arra járó vándor, szomjúságát oltani tudja a nagy melegben, egy pár szem gyümölccsel). Na Mi jó vándor módjára, minden esti sétánknál, élünk is ezzel a csodás lehetőséggel.:) Teljesen bió, senki nem permetezi őket, és még is, az egészségtől majd ki csattannak, ezek a csodálatos guruló meggy szemek. Első nekifutásra ,ezt a finom pitét készítettem belőle.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 3 tojás sárgája.
Töltelék: 50-60 dkg kimagozott meggy, 2 ek étkezési keményítővel elkeverve, ízlés szerint fahéjjal meghintve, és 4-5 ek meggy dzsemmel összekeverve.( most fekete cseresznye dzsemet használtam)
Tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk , majd folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, minimum fél órára. Deszkán átgyúrjuk, kétfelé vesszük a tésztánkat, kinyújtjuk 20 x 30 téglalappá, és ugyan ekkora tepsibe tesszük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tetején , végül a másik tésztánkat is kinyújtjuk és rátesszük. Tetejét villával megszurkáljuk, tojásfehérjével lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál porcukorral hintjük meg a tetejét. Eszméletlen finom, nem lehet betelni vele:))
Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá.
2013. június 18., kedd
Kombe- Zserbó
Sós változat után, most édes következett, ebből az isteni finom tésztából. Az eljárás ugyan az, mint Kombe ( hajtogatott, töltött kelt- tészta)-nál. csak a töltelék változott.
Töltelék: 15 dkg dió lereszelve, porcukorral összekeverve, fél üveg házi sárgabarack lekvár, 10 dkg csoki csepp.( ha nincs, 10 dkg étcsokoládé lereszelve.)
Kinyújtás után, a második lapra kenjünk a sárgabarack lekvárt, rá a cukros diót,végül a csoki cseppet.
Sütés előtt, lekenés után, megszórjuk jégcukorral, és szeletelt mandulával a tetejét.
Reggelire egy pohár hideg tejjel, fenséges eledel. Sok sikert kívánok hozzá, mindenkinek.
Töltelék: 15 dkg dió lereszelve, porcukorral összekeverve, fél üveg házi sárgabarack lekvár, 10 dkg csoki csepp.( ha nincs, 10 dkg étcsokoládé lereszelve.)
Kinyújtás után, a második lapra kenjünk a sárgabarack lekvárt, rá a cukros diót,végül a csoki cseppet.
Sütés előtt, lekenés után, megszórjuk jégcukorral, és szeletelt mandulával a tetejét.
Reggelire egy pohár hideg tejjel, fenséges eledel. Sok sikert kívánok hozzá, mindenkinek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)