A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
Igen nagy örömmel töltött el, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvendett a sárgabarackos manna süteményem , nemhiába méltó is ez a sütemény a nevéhez.! Most szilvás változatban készült, nagyon sok nyári szilvát, ( piros szilvát) kaptam a szomszédból. (Erzsikétől) 10 kg -ból, dzsemet főztem, gombócba , gyümölcslevesbe is került, és csak úgy magában is ettük:))
Recept ugyan az mint a Sárgabarackos manna.
, csupán annyit változtatással, hogy 5 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt váltja fel a fehér lisztet. Negyedelt szilvákat enyhén fahéjjal megszórtam. És egy 20 cm kerek kapcsos tortaformában sütöttem ki.
Sok sikert kívánok hozzá mindenkinek
Ezért is szeretem Olaszországot, és a gasztronómiáját, hihetetlen gyorsasággal, eszméletlen finom - könnyű, de még is laktató , finomságot tudunk kreálni, és tálalni , semmi perc alatt az asztalra. Ha tészta rajongó vagy, akkor Neked szól ez a recept, ha nem ! akkor annál inkább , hogy Te is az legyél :-)))
Hozzávalók: 50 dkg Barilla kagyló tészta, 20 dkg gorgonzola sajt,) 2 dl tejszín, , reszelt parmezáni sajt, reszelt szerecsendió, kevés rukkola,( én most fodros petrezselymet használtam)
Tésztát sós vízben „al dente”-re főzzük, ( fog keményre). Közben a lábosban beleöntjük a tejszínt, belemorzsoljuk a sajtot, szerecsendiót reszelünk rá, ízlés szerint sót, és borsót adunk hozzá, kis lángon összemelegítjük, hogy még darabos maradjon a sajt benne.Végül a megfőtt, és leszűrt tésztát , még melegen átforgatjuk a szószban, óvatosan, hogy minden egyes kis kagyló mélyedésbe kerüljön belőle.Tálalásnál izlés szerint, reszelt parmezánit szórunk rá. Hát nem hiába az a szlogenjük , hogy Dolce Vita :)))
Jó étvágyat kívánok .