A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. május 3., péntek
Afrikai csirkemell
Szeretjük nagyon a különleges ételeket, imádom variálni a sokféle fűszereket., fantasztikus, hogy milyen mennyei íz kavalkádot kapunk . Mikor trollanyunál megláttam ezt a receptet, nem is volt kérdés, hogy mi lesz a másnapi ebédünk.
Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemell filé, csíkokra vagy kockára vágva. 1/2 tk só, bors, 3 tk kukorica olaj, 1 közepes hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek reszelt gyömbér, 2 db fekete szemű konzerv bab ( nálam sima fehér) 1 db darabolt paradicsom konzerv, 1 nagy édesburgonya, kockára vágva, 2,5 dl csirkeleves, 3 ek mogyoró vaj, 2 tk friss kakukk fű, 1 tk Cayenne bors, (nálam még került bele csili is, szeretjük csípősen.)
Csirkemell kockákat egy serpenyőben olajon megpirítjuk,(éppen, hogy csak) lapáttal egy tényéra szedjük, félretesszük. A maradék olajra rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, édesburgonyát, babot, a csirkemell kockákat, végül a fűszereket. Fedővel letakarjuk, kb 25 perc alatt készre főzzük Rizzsel tálaltam, tetejét snidlinggel szórtam meg, ( petrezselyem híján) Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá.
2013. május 2., csütörtök
Szilvalekváros sütemény ( expressz gyors)
Édességre vágytunk, de nem igazán volt kedvem, keverni, kavarni, habot verni!! Végül erre a süteményre esett a választásom limaránál itt
. Nagyon gyorsan összedobható, és eszméletlenül finom, csak úgy eteti magát sütike:))
Hozzávalók:3 db tojás, 15 dkg porcukor, 9 dkg zsir, 5 ek szilvalekvár, 9 ek viz, 1 csomag vaniliás cukor, 20 dkg finomliszt, 1 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja,(kihagytam enélkül is isteni lett)1 tk őrölt fahéj.
Tetejére: durvára vágott dió, vagy mandula, vagy lekvár és csokoládé.
Lekvárt + vizet, kikevertem. Tojásokat a cukorral habosítottam, hozzáadtam az olvasztott zsírt, és a lekváros vizet,. Lisztet elkevertem a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és most már csak fakanállal hozzákevertem a kikevert tojásokhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 18 percig sütjük. Sütés előtt megszórni dióval a tetejét. Nálam lekvár, és csokoládé bevonat került a tetejére, mi így szeretjük, de nagyon:)
Próbáljátok ki , csak ajánlani tudom, ha egy gyors süteményre vágytok, nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:3 db tojás, 15 dkg porcukor, 9 dkg zsir, 5 ek szilvalekvár, 9 ek viz, 1 csomag vaniliás cukor, 20 dkg finomliszt, 1 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja,(kihagytam enélkül is isteni lett)1 tk őrölt fahéj.
Tetejére: durvára vágott dió, vagy mandula, vagy lekvár és csokoládé.
Lekvárt + vizet, kikevertem. Tojásokat a cukorral habosítottam, hozzáadtam az olvasztott zsírt, és a lekváros vizet,. Lisztet elkevertem a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és most már csak fakanállal hozzákevertem a kikevert tojásokhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 18 percig sütjük. Sütés előtt megszórni dióval a tetejét. Nálam lekvár, és csokoládé bevonat került a tetejére, mi így szeretjük, de nagyon:)
Próbáljátok ki , csak ajánlani tudom, ha egy gyors süteményre vágytok, nagyon-nagyon finom!
2013. április 30., kedd
Almás Olga ! (ahogy anyu csinálja )
Hozzávalók: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 ek víz, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek kakaó.
Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra szeljük és szorosan a tepsibe egymás mellé rakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a maradékhoz kakaót keverünk, és a sárga rétegre kenjük.
Krém: 1/2 l tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk, 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal össze elegyítjük. A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és a krémet az alma tetejére kenjük. Utolsó művelet , csokoládémázzal bevonjuk a süteményt.(nálunk most csak durvára tört dió került rá) de akár csokoládé forgáccsal is megszórhatjuk a tetejét. Kinek, hogy !:-)
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
2013. április 29., hétfő
Paleo kenyérlángos ( a legfinomabb)
Nem folytatok kimondott paleolit életmódot, ( sajnos ezt nem bírná ki, a költségvetésünk ) de egyes dolgokban időnként követem. Ilyen például a kenyér helyettesítő , idáig nem sok sikerrel jártam e téren , nem ízlettek igazán. Egészen mostanáig még rá nem akadtam erre a csodás receptre, amit itt találtam.Valójában kenyérlángost ként szerepel a recept, de nálam csak simán feltét nélküli verzióban készült.( mivel a liszttel készült kenyér helyett , szántam a fogyasztását ) Egy műanyag dobozkában hűtőben tárolva, 2-3 napra meg volt a szendvicsem alapja ebből az adagból. Bátran merem ajánlani ha valaki esetleg egészségügyi okokból, száműzve van a szénhidrátoktól, liszttel készült kenyerek fogyasztásától. Vagy csupán egy kicsit egészségesen szeretne táplálkozni., és a szénhidrátokat, egy pár napra kiűzné az étrendjéből.
Hozzávalók:
10 ek mandula liszt, 5 ek szezám mag,(nálam len mag ) 5 ek tökmag liszt, 3 ttojás, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 csapott tk só, 1 dl víz,
Száraz anyagokat összekevertem, majd a felvert tojásokat, amit lazítottam egy kis vízzel, hozzá kevertem, szilikonos sütőpapírral bélelt 30 x 20 -as méretű tepsibe öntöttem, előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 perc alatt készre sütöttem.
Készíthetjük különböző feltéttel is, lényeg, hogy előtte akár egy kis pesto-val, vagy olíva olajjal kenjük le a tetejét,és utána rakjuk meg különböző zöldségekkel a tetejét.( lila hagyma, paradicsom, paprika, stb) és toljuk vissza a sütőbe 3-4 percre.
Jó étvágyat kívánok, mindenkinek hozzá.
Hozzávalók:
10 ek mandula liszt, 5 ek szezám mag,(nálam len mag ) 5 ek tökmag liszt, 3 ttojás, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 csapott tk só, 1 dl víz,
Száraz anyagokat összekevertem, majd a felvert tojásokat, amit lazítottam egy kis vízzel, hozzá kevertem, szilikonos sütőpapírral bélelt 30 x 20 -as méretű tepsibe öntöttem, előmelegített sütőben 190 fokon kb 25 perc alatt készre sütöttem.
Készíthetjük különböző feltéttel is, lényeg, hogy előtte akár egy kis pesto-val, vagy olíva olajjal kenjük le a tetejét,és utána rakjuk meg különböző zöldségekkel a tetejét.( lila hagyma, paradicsom, paprika, stb) és toljuk vissza a sütőbe 3-4 percre.
Jó étvágyat kívánok, mindenkinek hozzá.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)