Nagyon könnyű, igazi kánikula sütemény. Miért? Mert semmi perc alatt kész vagyunk vele,keverünk, kavarunk egyet-kettőt, és már mehet is a sütőbe.
20 dkg fekete szeder, 15 dkg liszt, 8 ek cukor, 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 3 tojás, 1 vaníliarúd kikapart magja.
Pitesütőt kivajazzuk, megszórjuk liszttel, majd a megmosott szedret is elosztjuk benne. A tojásokat habosra keverjük a cukorral szép fényesre, hozzáadjuk a tejet + tejszínt + lisztet, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük a tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok.
5 megjegyzés:
Imádom a szedret biztos hogy hamar eltudnám tüntetni ezt a guszta kis pitét! Lehet hogy közben a szeder felét csak úgy megenném így kevesebb jutna a tésztába.:-))
szerettem volna nagyon! :-))
Éva, na ezzel én is ugyan így vagyok! Egyedül ami gátat szab a torkoskodásomnak, a szeder ára!((:
Gionetta, finom is:))
én ezt kukoricaliszttel ismerem, próbáltad már úgy?
N.D. nem, még nem próbáltam, de finom lehet úgy is! Ki fogom próbálni:))
Megjegyzés küldése