Olyan ritkán szoktam készíteni ezt az ételt , pedig nagyon szeretem. De magamért nem igen szoktam nekiállni a főzésének ,akkor ehetném három,négy napig.Apa még csak meg sem kostólja ,csak tarhonyát kér szafttal:)Fiam imádja,na de ő távol van tőlünk.De örömömre apósom is nagyon szereti,na akkor szoktam kapva, kapni az alkalmon mikor vendégségbe jönnek hozzánk mert náluk viszont anyósom nem eszi meg..Ilyenkor kétfélét főzők,hogy mindenkinek kedvezzek.:) Lényeg,hogy nagyon megosztó ez az étel,két tábora van,köztes nincsen.!
Hozzávalók: 60 dkg csirke zúza, 2 nagy fej hagyma, só, bors, 1 kk vegeta, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 2 kk őrölt fűszer paprika.kevés étolaj kb 1/2 dl.étolaj
Elkészítése: A csirke zúzát alaposan kiáztatjuk, megtisztogatjuk. Közben a kockára vágott hagymát,üvegesre pároljuk az étolajon. A paradicsomot a héjától megszabadítjuk,és a megmosott paprikával együtt kockára,vagy karikára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, kb 10 percig dinszteljük..Majd hozzáadjuk a csirke zúzát,és a fűszer paprikát.Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje, többször kell pótolni az elfőtt lét.Mindig csak annyit szoktam pótolni , ráönteni,ami elfőtt róla.Így egy nagyon jó sűrű szaftot kapok.És vagy 3 óra hosszat főzzük.De ha kuktába teszitek oda ,gyorsabb a folyamat.Nekem nincsen,valami végett óckodok tőle.Reszelt tarhonyával tálalom.Most is össze fut a nyál a számban,ahogy szerkesztem a szöveget,annyira szeretem:)
5 megjegyzés:
Tudod én nem eszem húst, de attól függetlenül, nagyon gusztusos, én
simán szaft nélkül megkóstolnám a tarhonyát:)
Oly kedves vagy, hogy Mindenkire gondolsz!
Hát ez nálunk válogatás nélkül, mindenki kétpofára falja. Főleg, ha pulykából készül. De mi is kétfélét készítünk, gondolva az esetleges más ízlésűekre is. :-))
Mági,köszi szépen:
Gionetta, szerencsés vagy:)
Én is szeretem a zúzát, de teljesen elfeledkeztem róla, nem is tudom mikor ettem utóljára. Most, hogy olvastam a bejegyzésed, s hogy ilyen gusztán tálaltad, azt hiszem, hamarosan sort keritek rá.
Nálunk is megoszlik ki szereti, ki nem, ezért ritkán készítek, de most eszembe juttattad. A kukta nagyon jó, szinte mindent abba főzök.
Megjegyzés küldése