Ez a finomság még a születésnapi menüm,egyik fogása volt .Csak nálam
most csirke mellből készült,jérce híján:) De így is nagyon - nagyon
finomra sikeredett:)
Hozzávalók: 1/ kg csirke mell filézve, só, kevés liszt, prézli, 2 db tojás.és a fűszervaj amivel megtöltjük a husikat.
Fűszervaj:10 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk mustár. 1 tk tárkony, 3 tk petrezselyem aprítva, csipet szerecsen dió, 1 mk citromlé. A vajat a fűszerekkel kikeverjük,majd fóliára tesszük és henger alakúra formázzuk .És mehet a fagyasztóba.Célszerű ha előző nap már elkészítjük a fűszervajat,hogy legyen ideje átfagyni.
Elkészítése. A filéket alaposan megmossuk,majd papír törlővel leitatjuk a vizet róla.Felszeleteljük a melleket,én nyitott szeleteléssel szoktam csinálni,így nagyobb szeleteket kapok.Majd besózzuk. És a fűszervajból vágott karikákkal megtöltjük,és a szokásos módon bepanírozzuk a husikát.Volt amelyiket hús tűvel összetűztem,volt amelyiket nem.Nincsen különbség, a nélkül is egyben maradt sütés után. Végül forró olajban kisütjük őket. Vajas, snidlinges, tört krumplival tálaltam.
7 megjegyzés:
De finom falatok!
Martinelli,valóban nagyon-nagyon finom volt:) Húúú most is de megenném!
Nagyon guszta:)Már én is készítettem régebben,itt az ideje megint!
Hát nálunk sem volt már elég régen, pedig nagyon finom:) Egyik vasárnap elkészítem:)
:))
Megvan a vasárnapi ebéd!:) Köszönjük
Örülök neki,hogy megnyerte tetszésedet,remek fogás lesz .Jó étvágyat kivánok hozzá:)
Megjegyzés küldése