Oldalak

2012. szeptember 15., szombat

Zúza pörkölt tarhonyával

Olyan ritkán szoktam készíteni ezt az ételt , pedig nagyon szeretem. De magamért nem igen szoktam nekiállni  a főzésének ,akkor ehetném három,négy napig.Apa még csak meg sem kostólja ,csak tarhonyát kér szafttal:)Fiam imádja,na de ő távol van tőlünk.De örömömre  apósom is nagyon szereti,na akkor szoktam kapva,  kapni az alkalmon mikor vendégségbe jönnek hozzánk mert náluk viszont anyósom nem eszi meg..Ilyenkor kétfélét főzők,hogy mindenkinek kedvezzek.:) Lényeg,hogy nagyon megosztó ez az étel,két tábora van,köztes nincsen.!
Hozzávalók: 60 dkg csirke zúza, 2 nagy fej hagyma, só, bors, 1 kk vegeta, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 2 kk őrölt fűszer paprika.kevés étolaj kb 1/2 dl.étolaj

Elkészítése: A csirke zúzát alaposan kiáztatjuk, megtisztogatjuk. Közben a kockára vágott hagymát,üvegesre pároljuk az étolajon. A paradicsomot a héjától megszabadítjuk,és a megmosott paprikával együtt kockára,vagy karikára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, kb 10 percig dinszteljük..Majd hozzáadjuk a csirke zúzát,és a fűszer paprikát.Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje, többször kell pótolni az elfőtt lét.Mindig csak annyit szoktam pótolni , ráönteni,ami elfőtt róla.Így egy nagyon jó sűrű szaftot kapok.És vagy 3 óra hosszat főzzük.De ha kuktába teszitek oda ,gyorsabb a folyamat.Nekem nincsen,valami végett óckodok tőle.Reszelt tarhonyával tálalom.Most is össze fut a nyál a számban,ahogy szerkesztem a szöveget,annyira szeretem:)

5 megjegyzés:

  1. Tudod én nem eszem húst, de attól függetlenül, nagyon gusztusos, én
    simán szaft nélkül megkóstolnám a tarhonyát:)
    Oly kedves vagy, hogy Mindenkire gondolsz!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nálunk válogatás nélkül, mindenki kétpofára falja. Főleg, ha pulykából készül. De mi is kétfélét készítünk, gondolva az esetleges más ízlésűekre is. :-))

    VálaszTörlés
  3. Mági,köszi szépen:


    Gionetta, szerencsés vagy:)

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretem a zúzát, de teljesen elfeledkeztem róla, nem is tudom mikor ettem utóljára. Most, hogy olvastam a bejegyzésed, s hogy ilyen gusztán tálaltad, azt hiszem, hamarosan sort keritek rá.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is megoszlik ki szereti, ki nem, ezért ritkán készítek, de most eszembe juttattad. A kukta nagyon jó, szinte mindent abba főzök.

    VálaszTörlés