Sikerrel jártam! Végre sikerült, igaz csupán egy kísérletem volt eddig e süteménnyel, ami kudarcba is fulladt:)) Nagyon izgultam, tartottam tőle,hogy megint nem járok szerencsével, de hála trollanyunak , aki a napokban készítette el ezt a süteményt sikerrel,ő is úgy hozta a receptjétBecca és a sütik
,.Na ezen felbuzdulva ugrottam egyből én is az elkészítésének Kétségbe esetten lestem, vártam,hogy mikor emelkednek meg a kis kupacok.a sütőben, hát elsőre ilyen lett.Tartva a kudarctól , ezért most csak zacskós vanilikrémmel lettek megtöltve. A következőt már saját készitésűvel fogom ,mert az az igazán finom. De így is nagyon hamar elfogyott:))
Hozzávalók: 1,5 dl víz, 1,5 dl étolaj, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 4 nagy tojás,
Elkészítése: Egy fazékba oda teszünk vizet ,olajat,sót, vaníliás cukrot. Mikor forr beleöntjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről , jól elkeverjük majd visszatesszük kb 1 percre.Ezután egyenként a tojást hozzáadjuk mixerrel folyamatosan keverjük egészen addig,még sima nem lesz a masszánk. Hab zsákból egy sütő papirral bélelt tepsire, 12 db halmot nyomunk ki ,( nálam most 17 db lett). vízzel megspricceljük 2-3 x. Előmelegített 225 fokos forró sütőbe tesszük, 40-45 percig sütjük,. 5 perc után 205 fokra vesszük vissza a hőt,így sütjük tovább.(1/2 óráig nem nyitjuk ki az ajtaját mert különben össze esik a tésztánk)
Aki hasonlóan hozzám tart ennek a süteménynek az elkészítésétől,bátran fogjon hozzá a siker garantált:))
7 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek! Megérte kísérletezni! :-))
Nagyon szép lett és mennyire finomak lehetnek! Nagyon szép lett a blogod új fejléce!
Gionetta igen ,megérte nagyon:))
Éva köszönöm szépen,Valóban nagyon finom,és örülök a sikerélményemnek:))
Örülök, hogy sikerült:) Nagyon szépek lettek, legközelebb a saját krémmel biztosan még finomabb lesz:)
Nagyon szépek lettek!
Ezt fel is falnám azonnal!
Martinelli mi is az tettük:-))
Megjegyzés küldése