(kép a nettről)
Hozzávalók a palacsinta tésztához: 25 dkg liszt, 3 dl tej, kb 2 dl szódaviz, 3 ek olaj,2 db tojás, csipet só,1 ek cukor. A lisztet egy keverő tálba tesszük a többi hozzávalókkal együtt,az olaj kivételével,azt csak a leg végén adjuk hozzá. Elektromos keverővel simára kikeverjük a tésztát,ha sűrűnek találnánk adhatunk hozzá még egy kevés tejet,vagy szóda vizet,és a végén hozzáadjuk az olajat. Forró palacsinta sütőbe ,kevés olajat öntünk kb 1 tk, egy merőkanálnyi palacsinta tésztát adagolunk bele,és kisütjük. Egészen addig mig van a tésztánkból.
Töltelék: 2 dl tejszint forraljunk fel,adjunk hozzá 20 dkg darált diót, 10 dkg cukrot, 3 dkg mazsolát,kevés csikokra vágott narancshéjat.Főzzük pár percig,ha sűrű lenne adjunk hozzá pár kanál tejet.Ha kihűlt adjunk hozzá 1 dl rumot.
Csokoládé öntet: 1 dl vizet öntsünk egy edénybe , adjunk hozzá 2,5 ek cukrot,folyamatosan keverve forraljuk fel. Majd beletördelünk 10 dkg jó fajta étcsokoládét, 3 dkg vajat, levesszük a tűzről ,és hozzá adunk 4 ek tejszint, és elkeverjük.
7 megjegyzés:
Hű, de megenném most!!!
Én is, én is annyira megenném most...! :P
De jó volt ez a kis gasztro-történelemóra! :) Nagyon finom desszert, gyönyörűen tálaltad, meg is kívántam! :)
Egész nyáron nem süttem palacsintát a melegek miatt, de most úgy, de úgy megkívántam:-) ezt a gundel palacsintát ilyen narancsosan nem is kóstoltam, de fogom, az biztos:-)
Köszönöm szépen lányok!
Nálunk is nagyon régen volt teritéken,mert inkább az amerikai palacsintát szoktam késziteni! Nem kell a lakást szellőztetni annyit utána:))
Lassan nekem is neki kell állni a palacsinta gyártásnak...:)
Köszi szépen, ez volt az első recept, ahol a csokiöntet tényleg úgy sikerült, ahogy azt én elképzeltem!
Megjegyzés küldése