Emilia-Romagnabán egy népszerű utcai étel, a tigelle más néven laposfejek. Serpenyőből kiszedve , kettévágják ízletes pácolt húsokkal és sajtokkal megtöltik, ahogy egy komoly szendvicshez illik. Természetesen csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi milyen finomságokkal pakoljuk teli.
Hozzávalók:
50 dkg 00-ás liszt
200 g joghurt
100 g langyos víz
2 evőkanál extra szűz olíva olaj
5 g szárított élesztő
1 tk tengeri só
szalámi, sajt, uborka, paradicsom, saláta levél,
Elkészítésé:
Keverjük össze a joghurtot a vízzel és a por élesztővel, 10 percig hagyjuk aktiválódni. Egy keverő tálba tesszük az átszitált lisztet és sót, hozzáadjuk az olajat és a joghurtos keveréket. Amint kezd össze állni a tésztánk, egy lisztezett deszkára borítjuk és addig gyúrjuk míg szép sima felülete lesz kb 5 perc. Vissza tesszük a lisztezett keverőtálba és egy konyharuhával letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.( kb 1 óra.) Majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd 8 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. Enyhén liszttel megszórt tálcára tesszük a korongokat, konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát hagyjuk pihenni. Végül egy teflon serpenyőt jól átforrósítunk, és közepes hőfokon fedővel letakarva főzzük a tiglust 4-5 percig mindkét oldalát , (félidőben meg fordítjuk őket )
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése