Kovász: 20 dkg liszt, 5 g friss élesztő,130g víz
alaposan kikeverni, és 10-12 órát állni hagyni. ( ha este kikeverjük,reggel már dagaszthatjuk is vele a kenyeret)
Tészta: a kovász, 30 dkg liszt BL 80, 170 g viz, 20 g vaj, 8 g élesztő, 10 g só, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely.
Szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és a duplájára kelesztjük,( kb 1 óra). Félidőben egyszer finom áthajtogatjuk. Lisztezett deszkára tesszük, kézzel ellapogatjuk alaposan. Mindkét oldalát behajtjuk egy kicsit, majd fentről elkezdjük lefelé tekerni, úgy , hogy minden tekerést kissé lenyomkodunk.Sütőpapírral bélelt jénaiba, vagy pataki tálba tesszük,( én is ezt használok),duplájára kelesztjük. Pengével srégen három helyen bevágjuk,vízzel megspricceljük,előmelegített sütőben 230 fokon 30 percig, majd 200 fokon további 15 percig sütjük.Rácsra tesszük, vagy kétszer itt is megspricceljük egy kis vízzel, és ott hagyjuk, míg teljesen ki nem hűl.
.
Sok sikert hozzá mindenkinek!
3 megjegyzés:
Egyik jobb, mint a másik:)
De jól néz ki:) és tetszik az új fejléced:) Egy olyan konyha nekem is jól jönne:)
Nagyon jól néz ki mindkettő, látszik, hogy mennyire finomak! :)
Megjegyzés küldése