Nagyon ritkán készítek ehhez hasonló édességet, na nem mintha nem szeretném, annak dacára ,hogy a sós félékért vagyok oda inkább. Nem is leszek álszent, tisztességgel adtam a kalóriáknak belőle:) Annál is inkább,mivel anyukám készítette, és mint ilyenkor általában lenni szokott, sokkal jobban esik minden falat, ha készen teszik az ember elé:) Ime a recept, ahogyan anyukám készíti.
Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 25 dkg ráma, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 6 db tojás, 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 2,5 dl víz, 5 dl hulala tejszín, 1 db habfixáló.
A krémhez: 6 dl tejbe a 2 csomag pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama-t a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot belekeverjük. A krémet az egyik lapra kenjük. Majd a habfixálóval a tejszínt is habosra verjük és a krémre kenjük. Majd rátesszük a második lapot. Porcukorral meghintjük.
7 megjegyzés:
Na jó, én sem utasítanám vissza!:-))))
Majdnem franciakrémes? Jöhet! :-))
De guszta:) Jöhetne hozzám is:)
Már olyan régóta tervben van, de még nem jutottam el hozzá. Nagyon tetszik ez a süti, olyan finom, krémesnek látom. Gondolom az íze is mennyei... Nagyon guszta!
Köszi szépen lányok!
Kriszti, ne késlekedj vele,valóban egy isteni finom krémes az egész!:))
Éjszakai csábítás, ez kell nekem:-) nagyon guszta!
Lehet szeletelni?
Megjegyzés küldése