Személy szerint Én sem rajongok a Valentin napért, na meg a nagy felhajtásért ami körül lengi ezt a napot! Vallom, hogy nem csak ezen a napon kell szeretnünk egymást, és figyelmesnek lenni egymáshoz, hanem az év 365 napján, apró kis gesztusok sokkal többet jelentenek ,mint az egy napi felhajtás. De hazudnék ha azt állítanám, hogy nem örülök egy kis meglepinek ,mikor oldalborda valami jelképes kis aprósággal meglep. De mivel gasztroblogot vezetek , így azt gondolom nem szabad megfeledkeznem azon olvasói táboromról sem, akik viszont kedvelik ezt a napot, és kedveskedni szeretnének párjuknak ma estére. Így most őket arra buzdítom, hogy ezt a brutálisan finom habcsókos rózsát (formázás, és a töltelék Limara-tól) süssék, süssétek meg, ha kaptatok rózsát, akkor viszonzásként, ha pedig
nem, akkor annál inkább:))! Annak ellenére, nálunk is Valentin nap
hangulatában telik el majd, a mai esténk! :))
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg vaj, 4 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, csipet só, 2,5 dl tej.
Töltelék: 2 tojás fehérje, 6 ek kristálycukor, 15 dkg étcsokoládé.(vagy dr Otker forró csokis italpor, én ezt használtam, amihez össze morzsolt saját szárítású mentalevelet raktam, isteni:))
Elkészítése: Hozzávalókból szokásos módon kalács tésztát dagasztunk. Míg kell a tésztánk elkészítjük a tölteléket, tojásfehérjét felverjük kemény habbá, amihez fokozatosan adagoljuk a cukrot verés közben. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 3-felé vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, 20 x 22 cm nagyságúra, és 2 mm vastagságúra,. A tölteléket szintén három felé vesszük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a csokoládé porból szórunk a tetejére, majd feltekerjük mint a bejglit. Középen végig vágjuk, mint az első képen látni, vágás felfelé legyen és csiga formára össze tekerjük.Kibélelünk egy 30 cm -es tortaformát sütőpapírral, közepébe tesszük az össze tekert csigát,majd a másik darabot már ott a formában tekerjük köré. A másik két tészta darabbal is ugyan így járunk el,de ezeket már mind a torta formában tekerjük a tészta köré. Hagyjuk így is egy kicsit pihenni kb 20 percet. Végül előmelegített sütőben 30-35 perc alatt 190 fokon készre sütjük.
Jó étvágyat, és egy csodás szerelmi estét kívánok kívánok hozzá.
7 megjegyzés:
De szép lett, és tudom, hogy finom, mert már én is kipróbáltam Limara habcsókos kalácsát:)
És egy kis meglepi tényleg jól esik ezen a napon (is:)).
NAgyon guszta!
Finom lehet:)Sajna mi egymástól távol töltjük a mai napot, mert a páromnak már vissza kellett utaznia olaszo.- ba és így előbbre hoztuk az ünneplést pár nappal.
Pontosan! Gondolnod kell a lelkes olvasótáborod tagjaira, akik szeretnék ezzel a finomsággal elkápráztatni Urukat! Köszönöm az ötletet:)
Szép lett nagyon! Jól esik egy kis odafigyelés mindenkinek:-)
Nagyon finom lehet! Szuper mutatós!!!
Köszönöm szépen lányok!
Megjegyzés küldése