Szódás focaccia
Olasz lepénykenyér, egy szintén nagyon remek fogás ha hirtelen, gyorsan valami finomat, szeretnénk kreálni ebédre,vacsira,vagy csak úgy:)Nincs kelesztés,nincs dagasztás!Változatosan lehet e tésztát fel használni,ha a karom pizza, kenyér,stb.Ez a focaccia recept Rachel Allen Bake sütős könyvéből van. A lavinát egy Ír szódás kenyér indította el.Bevallom töredelmesen arra még nem szántam rá magamat,de ami késik nem múlik:) Limaránál már ki is néztem a számomra megfelelő receptet hozzá.
Hozzávalók:35 dkg fehér tönkölybúzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésü, 1 tk só, 1 tk szóda bikarbóna, 3,5-4 dl joghurt.2 ek olivaolaj. 10 db zöld,10 db fekete olajbogyó,3 -4 fej lila hagyma,(fehéret használtam) 10 dkg feta sajt.kevés rozmaring.
Azta, de jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Mivel az alapanyagok nálam az egészséges kategóriába tartoznak, így szerintem el is készítem:)
VálaszTörlésKöszi Lilla,Helga szerintem is az a kategória,és nagyon fini:)
VálaszTörlés