Oldalak
▼
2020. július 15., szerda
Sütőben sült töltött paprika
Érdemes kipróbálni ebben a verzióban is! Nincs rántás, csak a csodás sült paradicsom izét érezzük a szánkban. Akár főtt burgonyával vagy friss ropogós héjú kenyérrel tálalhatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs /basmati/
3 db Tv- paprika ( azért csak ennyi, nálunk kopaszon kelendő a töltelék)
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kk pirospaprika
só, bors, / ízlés szerint /
Mártás:
POMODORE (paradicsom szósz.)
8 dl házi sűrített paradicsom ha nincs, ( Mutti olasz paradicsom szószt vegyünk ) 2 ek oliva olaj, 2 dl víz, 1 kk só, 3 ek cukor, 2 szál zeller-zöld, bazsalikom levél,
Elkészítés:
Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, serpenyőben kevés olíva olajon megfuttatjuk majd hozzáadjuk a rizst. Egy percig kevergetjük , levesszük a tűzről, izésítjük sóval, borssal, pirospaprikával és egy nagy csipet szárított bazsalikommal.
A fűszeres hagymához keverjük a darált-húst, hozzáadjuk a tojást, és a sót. Kézzel összegyúrjuk, és a megmosott kicsumázott paprikákat megtöltjük. A kimaradt masszából gombócokat formálunk.
Tűzálló tálnak az aljára tesszük a zellerszárakat , a megtöltött paprikákat és a gombócokat. A mártás hozzávalóit összekeverjük és a töltött paprikákra öntjük, friss bazsalikom leveleket teszünk bele, végül fóliával lefedve 180 fokos sütőben 45 percig , majd fólia nélkül 15 percet sütjük
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése