Oldalak
▼
2015. október 30., péntek
Jalapeno- paprika savanyúságnak / kapszacin függőknek /
Jelentem, hogy mi azok vagyunk? És végre valahára, sikerült is hozzájutnom, a Sárréti Csilifarm jóvoltából. Általában nagyobb gasztro fesztiválokon is jelen vannak, de most kivételesen a Lehel piacon árusítottak 3-napon át. Ettük nyersen, sütve, töltve, nagyokat csuklottunk, közben szemünkből a könny folyt, de mi akkor is így szeretjük ezt a kis méreg '' zsákot''. Kevéske magot félre tettem, hátha jövőre lesz egy kis csili ültetvényem. / próba szerencse/
Hozzávalók:
1 ilyen kis üveghez, 7 db jalapeno ,/ vékony karikára vágva/ ajánlatos gumikesztyűben végezni ezt a műveletet. 4 dl víz, nem kell felforralni, vegyesen 1 dl mézes alma és 20 % ecet,1 ek cukor, 1 csapott ek só, csipet borkén, + borkősav. kevés mustármag, fekete-bors, koriander mag, 2 db babérlevél, cukor helyett mézet is használhatunk.
A tisztára mosott steril üvegekbe tesszük a karikára vágott paprikákat, és a felöntőlében elkevert fűszerekkel nyakon öntjük. És mehet is a kamra polcra.
Fantasztikus lesz majd egy - két karikával rádobni a házi hamburgerre, vagy szendvicsre.
Szép napot!
VálaszTörlésPontosan mi az a mézes alma?
Köszönöm!
Üdvözlöm!
TörlésMézes alma ecet! 🍎