Oldalak
▼
2013. december 2., hétfő
Füszeres mascarponés- kekszgolyók
Három különböző ízű ruhába öltöztetve, Advent első vasárnapjára készültek ezek a kis finomságok, de karácsonykor az ünnepi asztalnál is ott lehet a helye. De gasztro ajándéknak sem egy utolsó-:)))
Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 250 g mascarpone, 2 ek porcukor, 1 kk őrölt, fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, kevés reszelt narancshéj,
Az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk, csinos kis golyókat formálunk belőle.( kb 20 db lesz )
Bevonó: 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 3-4 ek karamellízált cukorral aprított mogyoró, kevés aprított zöld pisztácia.
Vízgőz fölött egy kis edényben , külön a fehér csokoládét, külön a keserű csokoládét megolvasztjuk, egy kávéskanál segítségével egyenként a kis golyókat belemártjuk. Egy zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, mikor már kezd egy kicsit szilárdulni a csoki burok, egy kiskanalat belemártunk az olvasztott csokiba és díszítjük a tetejét. Tetszés szerinti mennyiséget pedig a karamellízált cukros mogyoróba megforgatunk.( előtte nedvesítsük be az ujjainkat egy picit , így könnyebben tapad rá az anyag)
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Nagyon jó kis bonbonokat készítettél. Még rám is vár ilyen finomságok "gyártása"!
VálaszTörlésCsodásak lettek!
VálaszTörlésTetszik, egyszerű és nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésBizony én is elfogadnám:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, nekem is jöhetne pár darabka :)
VálaszTörlésKedves Böbe !
VálaszTörlésSzeretném, ha átküldenéd email-ben a címedet, mert Dina téged sorsolt nekem :) csakmertszeretem@gmail.com