Oldalak

2013. december 2., hétfő

Füszeres mascarponés- kekszgolyók

  

Három különböző ízű ruhába öltöztetve, Advent első vasárnapjára készültek ezek a kis finomságok, de  karácsonykor az ünnepi asztalnál is ott lehet a helye. De gasztro ajándéknak sem egy utolsó-:)))

Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 250 g mascarpone, 2 ek porcukor, 1 kk őrölt, fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, kevés reszelt narancshéj,

Az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk, csinos kis golyókat formálunk belőle.( kb 20 db lesz )

Bevonó: 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé,  3-4 ek karamellízált cukorral aprított mogyoró, kevés aprított zöld pisztácia.

Vízgőz fölött egy kis edényben , külön a fehér csokoládét, külön a keserű csokoládét  megolvasztjuk, egy kávéskanál segítségével egyenként a kis golyókat belemártjuk. Egy zsírpapírral bélelt tepsire  sorakoztatjuk őket, mikor már kezd egy kicsit szilárdulni a csoki burok, egy kiskanalat belemártunk az olvasztott csokiba és díszítjük a tetejét. Tetszés szerinti mennyiséget pedig a karamellízált cukros mogyoróba megforgatunk.( előtte nedvesítsük be az ujjainkat egy picit , így könnyebben  tapad rá az anyag)




Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis bonbonokat készítettél. Még rám is vár ilyen finomságok "gyártása"!

    VálaszTörlés
  2. Tetszik, egyszerű és nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Bizony én is elfogadnám:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, nekem is jöhetne pár darabka :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Böbe !
    Szeretném, ha átküldenéd email-ben a címedet, mert Dina téged sorsolt nekem :) csakmertszeretem@gmail.com

    VálaszTörlés