Oldalak
▼
2013. október 15., kedd
Sacher torta
Szerintem a legegyszerűbb torták közé tartózik a Sacher torta, ( elkészítését illetően ) De finomsága a legek kategóriáját súrolja nálunk. Bátran készíthetik kezdők is, nem lehet elrontani! Süthetjük akár kerek tortaformában, vagy csak simán tepsiben, mint ahogyan most nálam készült.
Hozzávalók: 5 db tojás. 1 tasak sütőpor, 8 dkg rétesliszt,3 ek kakaópor,( holland) 10 dkg jó minőségű étcsokoládé,12 dkg vaj, 15 dkg porcukor. fél üveg sárgabaracklekvár.
Tetejére csokimáz.
Tojássárgákat + a vajat + cukrot kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is. Lisztet + sütőport + kakaóport, összekeverjük, hozzá keverjük a masszához, és a felvert tojásfehérje habot is óvatosan .
Kivajazott, és lisztezett formába, tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. (Tű próbát végezzünk) Majd kettévágjuk, és megtöltjük lekvárral, a tetejét csokimázzal vonjuk be. Szoktam úgy is csinálni, hogy nem vágom ketté a tortalapot, hanem csak simán a tetejét kenem le lekvárral, és a lekvár tetejére kerül a csokoládé máz.( így is nagyon finom) érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nagyon szép:) Ez tényleg olyan egyszerű és annyira finom, pedig nem vagyok odaa csokis sütikért:)
VálaszTörlésMég jó hogy vissza lapoztam erre a finom Sacher tortára ami egy óriás klasszikus torta, és az egész világon hires!
VálaszTörlésÖrvendek hogy egyszerüebb módon is lehet sütni. Szépen sikerült nálad, és most bizony nagyon megkivántam. Én pedig mindenféle csololádés dolgokat nagyon szeretek!
Köszönöm szépen lányok!
VálaszTörlésElisabeth , ez valóban egy klasszikus sütemény,mi is oda vagyunk érte:))