Oldalak

2013. július 10., szerda

Sárgabarackos manna.




 Mert  légiesen  habkönnyű, nem száraz, nem  nyögvenyelős, pont annyira selymesen krémes, hogy jól csusszanjon  le az ember torkán, egymás után még tart a tepsiben belőle.:)) Jó pár évvel ezelőtt, volt szomszédasszonyom,( Zsuzsika)  lepet meg minket , egy-egy kockával belőle. Azóta mikor a  sárgabarack megjelenik, ez készül nálunk elsőnek belőle.Persze bármilyen más gyümölccsel is készíthető, kinek éppen mi jön be.

Hozzávalók:  4 tojás sárgája, fehérje külön habnak felverve, 2 dl  olíva olaj, 4 ek tej, 3 ek tejszín, 1 ek házi vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1/2 cs sütőpor. 8 db sárgabarack. 20 dkg liszt.
 A tojássárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, folytonos keverés közben,  kanalanként hozzá adjuk az olíva olajat, + tejet + tejszínt. Az átszitált lisztben elkeverjük a sütőport, amit szintén apránként adagolva hozzákeverünk  a kikevert tojássárgákhoz, de ezt már egy fakanállal végezzük. Végül a külön felvert tojásfehérjénk habját is bele forgatjuk, óvatosan, hogy ne törjön szét.
 Egy 20 x 30 tepsibe öntjük a masszát, tetejére pedig az  alaposan megmosott, kimagozott, felezett  sárgabarackot teszünk.  Szeletelt mandulapehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb 25 percig sütjük, tűpróbát végezzünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen kóstolnék én is belőle! Imádom a sárgabarackot, most a szezon elején kilószámra tudom falni:)

    VálaszTörlés
  2. Elhiszem, hogy csak úgy csúszik...:) Remélem az idén is kapunk dögivel barackot, és akkor a sok-sok finomság mellett ez a gyönyörűség is el fog készülni...:)

    VálaszTörlés
  3. Manna, ez tényleg az:) Csodaszép:) Mi is barackozunk:) Dzsemet főztünk ma:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen lányok!:))

    Kati, a hétvégi projekt nálunk az is az lesz!

    VálaszTörlés
  5. Tele a kert sárgabarackkal, köszönöm a receptet biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szívesen, örülök , hogy elnyerte tetszésedet ! Kíváncsian várom, hogy ízlett.:))

    VálaszTörlés
  7. Szuperek a receptek, hozzád kerültem a 10. blogkóstolón! :) Szerencsémre! :))

    VálaszTörlés
  8. Ildikó köszönöm szépen! Remélem, több kedvedre való receptet is találsz nálam.:))

    VálaszTörlés
  9. Már sül a sütőben,és olyan illat van a konyhában.....Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  10. Ugye tegnap sütöttem egyet, most ismét sül. Holnap pedig a szüleimnek sütök, a 82 éves apukám biztosan díjazni fogja, hogy annyira puha ez a süti. Nagyon finom és az illatával nem lehet eltelni sütés közben!!

    VálaszTörlés
  11. Piroska, köszönöm szépen , örülők , hogy ízlik a családnak! Nálunk is sikere van neki nagyon:)) Apukádnak jó étvágyat kívánok hozzá, remélem ízleni fog Neki! 58

    VálaszTörlés
  12. Ezt a sütit választottam a 11. Blogkóstolóra :) Sárgabarack híján nektarinnal készült, de isteni finom lett így is, biztosan fogok még ilyet készíteni! :)
    Köszönet a receptért! :)

    VálaszTörlés