Oldalak
▼
2013. június 4., kedd
Citromos-babapiskota álom.
Az epres- habos sütemény után itt , most elkészült a citromos változata is.Citrom rajongok, feltétlenül készítsétek el , ki ne hagyjátok!
Hozzávalók:
2 kispohár sűrű tejföl
5 e.k.porcukor
2 citrom leve és héja
1 jó e.k. étkezési zselatinpor
4 dl édesített növényi tejszínhab (hu-la-la)
1 csomag babapiskóta kb.20 dkg
1dl citromlikőr , (vagy . valamilyen krémlikőr)
A tejfölt, a cukrot, citromok levét és héját jól elkeverjük, 1 1/2 dl forró vízben feloldjuk az 1 e.k. zselatinport, felverjük a tejszínhabot, majd az egészet összeforgatjuk ( először a zselatinos megy bele , utána a tejszínhab). sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, vagy egy kapcsos torta formát, arra sorba kirakjuk a babapiskótákat, meglocsoljuk a krémlikőrrel, majd mehet rá a citromos hab. Díszíthető citrom vagy narancs félbevágott szeletekkel, de mehet rá színes cukordara is. Hűtőbe tesszük,majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Tipp: Bodza szirup készítésénél , mikor már leszűrtük a szirupunkat, a kiszedett citrom szeleteket fel tudjuk felhasználni !
Jó étvágyat kívánok !
Szoktam készíteni,de nem így!!!!Egyébként isteni desszert!
VálaszTörlésDe szép, fincsi lehet:)
VálaszTörlésPiroska, hát igen, ahány ház, annyi szokás! A lényeg, hogy a végeredmény jó legyen ! Akár így, akár úgy :))
VálaszTörlésKati, köszönöm szépen, ez valóban egy álom sütemény! És sütni sem kell:))