Oldalak
▼
2013. május 3., péntek
Afrikai csirkemell
Szeretjük nagyon a különleges ételeket, imádom variálni a sokféle fűszereket., fantasztikus, hogy milyen mennyei íz kavalkádot kapunk . Mikor trollanyunál megláttam ezt a receptet, nem is volt kérdés, hogy mi lesz a másnapi ebédünk.
Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemell filé, csíkokra vagy kockára vágva. 1/2 tk só, bors, 3 tk kukorica olaj, 1 közepes hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek reszelt gyömbér, 2 db fekete szemű konzerv bab ( nálam sima fehér) 1 db darabolt paradicsom konzerv, 1 nagy édesburgonya, kockára vágva, 2,5 dl csirkeleves, 3 ek mogyoró vaj, 2 tk friss kakukk fű, 1 tk Cayenne bors, (nálam még került bele csili is, szeretjük csípősen.)
Csirkemell kockákat egy serpenyőben olajon megpirítjuk,(éppen, hogy csak) lapáttal egy tényéra szedjük, félretesszük. A maradék olajra rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, édesburgonyát, babot, a csirkemell kockákat, végül a fűszereket. Fedővel letakarjuk, kb 25 perc alatt készre főzzük Rizzsel tálaltam, tetejét snidlinggel szórtam meg, ( petrezselyem híján) Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá.
Nagyon finom lehetett, guszta! Szeretem én is a csípős ételeket!
VálaszTörlésÖrülök, hogy megfőzted te is:) Nálunk mindenkinek ízlett, pedig az ritka, azt mondták ezt bármikor főzhetem újra:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Kipróbálós!
VálaszTörlésKöszi lányok! Nálunk is jöhet lassan megint, az ismétlés!!:)))
VálaszTörlés