Oldalak

2013. április 10., szerda

Medvehagymás tekercs

A tavasz első hírnöke ez a csodálatos növényke, igazi tavaszi nagytakarítást  gyakorol szervezetünkre. Fokozza az emésztőrendszer működését, vérnyomáscsökkentő, vérzsírcsökkentő, C- vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét. Érdemes télire el  raktároznunk belőle egy jó pár adaggal, ,  fagyasztva, vagy akár  pesto formájában aminek a receptjét itt olvashatjátok Medvehagyma pesto , amivel most nálunk is készült ez a teljes kiőrlésű lisztes , medvehagymás tekercs.És egy kis lépést már is tettünk, magunk és családunk  egészségének  megőrzése érdekében. 

Hozzávalók: 20 dkg fehér, 20 dkg  teljes-kiőrlésű liszt, 25 dkg túró, 1 tojás, 1 kk só,  1 tk sütőpor, 10 dkg vaj, (vagy ráma margarin, ) 2-3 ek tejföl.


A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületen kb 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás pestoval, feltekerjük mint a bejglit,majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 20- 25 perc alatt készre sütjük.


                Jó étvágyat ,és sok sikert kívánok(ami garantáltan nem fog elmaradni:)) hozzá.                            

6 megjegyzés:

  1. De szeretném én is megkóstólni a medvehagymát egszer. Nagyon guszták.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusosak a tekercseid, és biztos finomak!
    Mi is szeretjük a medvehagymás sült tésztákat.

    VálaszTörlés
  3. Oda vagyok én is a medvehagymáért:))

    VálaszTörlés
  4. Nemcsak finom és egészséges, hanem jól is mutat:)

    VálaszTörlés
  5. Egy újabb finomság medvehagymával! Szeretnénk:-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta kis csigák lettek! :-)

    VálaszTörlés