Üzenet a jövőnek,mikor ezt a receptet posztolóm, kint 10 cm hó van, alig 0 fok feletti a hőmérséklet.Csak , hogy emlékezzünk, micsoda időjárásunk is volt, március végén .De készülődünk a húsvéti ünnepekre, megy a sütés, főzés.Bár inkább karácsonyi hangulatot idéz a táj, mikor kinézünk az ablakon,lehet, hogy nyúlapó is sítalpakon fog érkezni Hanna babánkhoz (aranyomhoz):))
Hozzávalók: 50 dkg finom liszt, 2,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 4 ek cukor, 1 csipet só, 3 ek vaj, 1 tojás, 3 ek kakaó, + 1 tojás a kenéshez.
Az élesztőt kevés cukros langyos tejben megfuttatjuk, ( kb 15 perc) majd szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, kétfelé osztjuk, az egyik felibe beledolgozzuk a kakaót amit előzőleg kevés tejjel kikeverünk. Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük, kb 1 óra alatt. Majd deszkára tesszük , mind a két tésztát egyforma nagyságú téglalap alakúra kinyújtjuk, a két kinyújtott lapot egymásra tesszük, úgy, hogy a kakaós kerül felülre.Végül feltekerjük mint a bejglit, egy hosszúkás formába tesszük, amit olajjal kikenünk, letakarjuk, és így is hagyjuk a duplájára kelni a tésztát. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük, ha pirulna nagyon idő előtt a teteje,takarjuk le egy sütőpapírral. Rácsra tesszük, megvárjuk, hogy ott hűljön ki teljesen.
Kakaóval, vagy egy jó nagy bögre hideg tejjel, reggelire, vagy vacsorára egy finomság! Sok sikert hozzá mindenkinek.
Ez gyönyörű lett, jó kakaós!
VálaszTörlésNagyon szép foszlós a belseje:)
VálaszTörlésNagyon szép lett a kalácsod, úgy látszik, most mindenki ezt süt:) Szép és kellemes húsvétot kívánok Nektek:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok! És nem csak szép, hanem finom is eszméletlenül:))Érdemes kipróbálni.
VálaszTörléstrollanyu, köszönöm szépen, és viszont kívánom nektek is!
Juj de jó, ilyen kakaós kalács receptet kerestem! Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlés