Oldalak

2013. január 27., vasárnap

Pappa al pomodoro ( Toszkán paradicsom leves)

 Ami inkább, egy sűrű  darabos paradicsom szószhoz hasonlít igazán. Fantasztikus ízzel párosulva,ebben a zimankós időben ,kimondottan jól esik az ember testének, lelkének .Aki szereti a paradicsom levest, ez is kedvence lesz ,mihelyt meg kóstolja.

Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom,( egész, vagy kockára vágott, dobozos is jó, ha nincsen friss,) 3 gerezd fokhagyma, 12 levél bazsalikom, 1/2 l házi paradicsomléPOMODORE (paradicsom szósz.) ,(vagy jó minőségű bolti)   só, bors, olíva olaj.

Elkészítése: Kockára vágott paradicsomot, és a vékonyra szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük,amit a sütőbe is be  tehetünk. Rátesszük a bazsalikomot, meglocsoljuk olíva olajjal, és
180 fokon sütjük 20-25 percig,hogy még intenzívebb íze legyen.Ha kész, át öntjük egy lábasba, ráöntjük a paradicsom szószt, 1 dl vizet, sózzuk , borsozzuk, és össze főzzük, kb 15 perc alatt. Pirított toszkán kenyér kockával, és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok,ehhez a csoda finomsághoz! Nálunk meg volt:))

6 megjegyzés:

  1. Én máris sorban állok érte :) Szeretem a paradicsomos ételeket és az olasz konyhát még jobban :)
    Che meraviglia! Sei grande Böbe!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez az én levesem! Minden ami toszkánai.:-)Köszi

    VálaszTörlés
  3. Nekem is jöhetne egy tálkával.

    VálaszTörlés
  4. Hű,de szép a szine!:) Jöhet minden ami olasz:)

    VálaszTörlés
  5. Tömény paradicsomos, finom lehet!

    VálaszTörlés
  6. Köszi szépen lányok! Okvetlen kóstoljátok meg, eszméletlen finom!:))

    VálaszTörlés