Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 4 fej vöröshagyma, 2 kk Provence fűszer keverék, 3 ek liszt, bors, oliva olaj.
Hagymát megpucoljuk, karikára fel szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, egy tasakba beleszórjuk hozzá adjuk a lisztet és alaposan össze rázzuk, hogy mindenhol befedje a liszt. A csirkemájat szűrőbe tesszük alaposan leöblítjük, szalvétával leitatjuk róla a felesleges vizet, fűszer keverékkel megszórjuk .Hagyma karikákat forró olajban kisütjük, majd papír szalvétára szedjük ki,hogy a felesleges zsiradékot fel igya. Majd ugyan ebbe az edénybe, és a megmaradt olajba tesszük a májat, mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kb 15 perc. Jázmin rizst készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nagyon kedvemrevaló ez a máj hagymával, igen finom lehetett! Guszta nagyon! A májra milyen keveréket szórtál?
VálaszTörlésRájöttem bocsi !
VálaszTörlésNagyon fincsi ez máj, én is szeretem, a gyerekek nem annyira, ezért ritkán főzök ilyet. Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésNagyon jó így hagymakarikákkal! Tökéletes ebédre egy kis savanyú uborkával:-)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, akár szárnyas,akár sertésmáj,jöhet bármennyi:) Jó ötlet ez a sült hagymakarika:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok! Érdemes elkésziteni,szerintem a család kedvence lesz!:))
VálaszTörlésSzép hétvégét kivánok nektek!
Mi is nagyon szeretjük a csirkemájat, igazán finom lehet így elkészítve. :) Vittem a receptet! :)
VálaszTörlés