már egy ideje kinéztem ezt a formázási technikát nagyon megtetszett.Ugyan már készült nálam rózsa bukta,de más formázással Túros bukta rózsa
A tésztája ugyan az mint a : Túros bukta rózsa-é
A megkelt tésztát ,lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk majd egy fánk szaggatóval kiszaggatjuk.5 vagy 6 korongot egymásra helyezünk,úgy hogy az egyik korong fedje 3/4- ig a másikat. Házi szilva lekvárral lekenjük.
Majd szorosan feltekerjük,félbe vágjuk,vágott fele lesz az alja. Az alját kézzel egy kicsit finoman össze nyomjuk ,és két tenyerünk között egy párszor megforgatjuk,formáljuk.
Sütőpapirral bélelt tepsire tesszük,itt is hagyjuk a duplájára kelni a tésztát.Tojás sárgájával lekenjük,előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük, kb 30 percig.
Tálalásnál fahéjas cukorral szórjuk meg a tetejét..
Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon csinik:)
VálaszTörlésIgazán csinosak! :) Nagy kedvenceim a szilvalekvárral töltött kelt tészták, úgyhogy nekem nagyon bejönnek a rózsáid! :)
VálaszTörlésDekoratív és a szilvalekvárral isteni lehet, az a kedvenc lekvárom:)
VálaszTörlésKöszi szépen csajok! Valóban nagyon finom,és mutatós is egyben:) Nálunk is most szilvalekvár kerül amibe csak lehet.
VálaszTörlésMutatós, guszta kalácskák! Elképzelem reggelire egy kakaóssal:-)
VálaszTörlésSzilvalekvár, kelttészta, nyerő páros és ehhez még hozzájön a remek formázás: gyönyörűséges.
VálaszTörlésNagyon csinoskák! ...és szilvalekvárral... hmmm isteni lehet! Nagyon örülök, hogy Neked is megtetszettek ezek a rózsák. :)
VálaszTörlés