Oldalak

2012. október 20., szombat

Antwerpeni töltött alma


 Egy nagyon finom almás sütemény készítettem, akár még karácsonykor az ünnepi asztalnál is meg állja a helyét.Vagy advent idején egy jó kis forró  puncs kíséretével is nagyon finom tud lenni.(hamarosan hozom annak is receptjét.)

Hozzávalók:  4 db alma, 5 dkg barna cukor, 1 tk fahéj, 2 csomag leveles tészta.

Töltelék: 6 dkg barna cukor, őrölt fahéj ízlés szerint, 2 tk vaj kis kockákra vágva,

Lekenéshez: 1 felvert tojás kevés vízzel keverve.

Elkészítése: Eltávolítjuk az almák héját ,és a magházát,egyszerűbb ha van magház vájó,(én késsel vájtam körbe -körbe.Több helyen megszurkáljuk az almát,és a fahéjas cukorban meghempergetjük. Tölteléket  az almák kivájt magháza helyére tesszük elosztva.A leveles tésztát kétfelé vágjuk,összesen a 2 csomagból lesz négy darabunk.Majd egyenként 18 cm  átmerőjű, 2 mm vastag kör alakra nyújtjuk, közepére egy 2 cm-es lyukat vágunk szaggatóval. A lyuktól 1,5 cm kiindulva, 1 cm távolságra egymástól, 4 cm hosszan bevagdossuk. Majd a tésztát megemeljük és az almára tesszük,  a tészta széleket kezünkkel az alma alatt össze nyomkodjuk.Sütő papírral bélelt tepsire tesszük a tésztába csomagolt almákat,tojással lekenjünk,előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,kb 30-35percet.

Hidegen, melegen, langyosan is, isteni finom. A forró puncs hozzá ,meg csak ráadás:))

7 megjegyzés:

  1. Milyen ötletes a tésztában! Nagyon jó!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatós:) és biztos finom is!

    VálaszTörlés
  3. Igazán különleges ezzel a formázással a tészta, és nagyon finomságos is lehet! :) Csak szeretném jelezni neked, hogy meghosszabbítottam a blogkóstoló határidejét, október 31-ig kellene posztolni az elkészített ételt! További jó játékot! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen lányok! Valóban nagyon finom,csak ajánlani tudom :))

    hankka már posztólom is a blogjátékra a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Remekül mutat rajta a tészta.

    VálaszTörlés
  6. Anazar! köszi szépen,és nagyon finom is rajta!:))

    VálaszTörlés