Tatu kifli
Ezt a receptet már régebben kinéztemLimara -nál, a kelt tészták (király nője) számomra!De most Barbi oldalán barangoltam,és az ő verziója fogott meg nagyon.Eltökéltem, valami kelt féleség kell,hogy legyen vacsira,amiből jó lenne ha maradna másnap reggelire is.Mondanom sem kell,hogy még az este elfalatoztuk az egészet:) tv-nézés közben !
Hozzávalók: 2,5 dl tej, 0,5 dl olaj, 1,5 tk só, 20 dkg öreg tészta (elhagyva), 50 dk liszt,BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1,5 dkg élesztő,(öreg tészta nélkül 2 dkg)
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejjel,csipet cukorral elkeverjük,majd pici liszttel keverjük össze.A tetejére kevés lisztet hinteni,és kb 25-30 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és bedagasztjuk a tésztát.Majd lisztezett felületre borítjuk,és nagy kört nyújtani,16 cikkre vágni., szélesebb végüknél amit nyujtófával folyamatosan kinyújtunk, tölteni kolbász,sajt ,karikákkal.Szorosan feltekerjük,és sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük.Itt is hagyjuk 30 percig kelni a tésztát,majd egy felvert tojással lekenjük,és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,míg szép arany barna szint nem kap.
Kedves Böbe!
VálaszTörlésMostanában időhiány miatt, majdnem lemaradok az ilyen kedves bejegyzésekről!! Örülök, hogy ennyire tetszett Limara receptje és az én közreműködésemmel el is készült! :))
Azt meg kimondottan irigylem, hogy este ettetek meg ennyi kiflikét! Odavagyok! :)))
Ja! Nagyon megköszönném és boldoggá tennél, ha bárhol (fb, e-mail, blog) értesítenél a végeredményről, ha valamit elkészítesz tőlem! Mert erre is véletlenül bukkantam rá és sajnáltam volna, ha mégis lemaradok, olyan jó érzés látni ilyen bejegyzéseket! Köszönöm szépen!!! :)))
Kedves Barbi! Ez csak természetes.Sajnos mindig este esünk (bünbe)apával tv nézés közben!:))
VálaszTörlés