Oldalak

2012. június 27., szerda

Meggyes Crumble

Meggyes Crumble 

Egy remek Angol édesség.A süti lényege,hogy alul csupa gyümölcs. Nálunk most akkora sláger,hogy majd minden másnap kell sütnöm apa majd, hogy nem követeli már:),mióta a meggy érik folyamatosan,és nálunk az utcákon csak meggy fák vannak ültetve,még adva is van hozzá.Remek esti sétáink is meggyevéssel párosulnak ilyenkor.Recept makacska konyhájától,némi változtatással készült.

Hozzávalók: 50 dkg meggy,(de más gyümölccsel is készülhet), 4 ek cukor, 1 vaniliás cukor, 1 ek étkezési keményitő, 1 kk örölt fahéj

Tésztához:25 dkg liszt, 3 ek zab pehely, 5 dkg cukor 1 vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszin,1 dl tej, csipet só.


Elkészitése: Kerek tortaformát kivajazni,a gyümölcsöt,fahéjat,  cukrot,étkezési keményitőt összekeverni.tortaforma alján  elteriteni. Liszt + sütőpor +cukor + só +zab pehelyt, összekeverni, tejszin + tej + tojást,kikeverni.Vajat a lisztes keverékkel össze morzsoljuk,majd a tojásos tejszines tejjel összedolgozzuk.És egy kanál segitségével a gyümölcs tetejére halmozzuk,kristálycukorral megszórjuk a tetejét.Előmelegitett sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, de ez cobbler ha jól gondolom? A crumble az morzsa azt tudom, mert azt már készítettem és abba nem kellett sütőpor:)....mindenesetre meggyel még nem próbáltam, úgyhogy meghoztad a kedvem:)

    VálaszTörlés
  2. még sosem készítettem, sem cobblert, sem cramblt. De ez nagyon jól hangzik. És nagyon ínycsiklandó! :-))

    VálaszTörlés
  3. Nyamm ,tudomásom szerint Amerikában nevezik cobblernek,és valóban a sütőpor és a tojás,a különbség,de mind a kettő morzsa süti.Csak mig az egyik gazdagabb,a másik szegényes,hiszen a ki indulása is ebból eredt a morzsasüti receptnek.De igy is, úgy is finom!

    VálaszTörlés
  4. Gionetta,ne hagyd ki,isteni finom,igy is,úgy is:))

    VálaszTörlés