Oldalak
▼
2017. május 19., péntek
Maggifű, =lestyánból vegeta
Maggifű = lestyán, vegeta. Fűszerkeverékek és leveskockák elmaradhatatlan alkotórésze. Nálam most így készült, 3 nagy köteg lestyánt leszárítottam, mozsárban kicsit megőröltem, 25 dkg himalájai sóval / finom és durva-szemű vegyesen összekevertem. Üvegbe tettem és ment a kamra polcra, télen egy, két csipettel elengedhetetlen az igazi jó kis húslevesnek. No tartósítószer, no e betűk..
2017. május 17., szerda
Kató néni krémese
Életem első krémese készült kis-konyhámban. Elkészítése egyszerű, habár mondhatnám, hogy a leveles tésztát magam hajtogattam, de most kivételesen nem, !!!😄 Leveles-tészta házilag. ( hajtogatás nélkül)
Redcountry tette közkincsé ezt a receptet,köszönjük Kató-néni.
Hozzávalók:
1 L Tej, 3 egész tojás, 2 csomag vaníliás cukor,4 púpozott ek liszt, 20 dkg cukor, én csak 5 dkg tettem bele (és a végén még egy kis Lovely Sweetel édesítettem), 1/2 kg-os leveles-tészta, ha nincs kéznél házi. 2dl habtejszín.
Elkészítése:
A leveles tésztát kettévágtam, tepsi méretűre nyújtottam mindkettőt. Az első lapot egészben sütöttem meg,(villával szurkáltam meg, hogy ne púposodjon föl)a másikat süti méretűre daraboltam.
3 tojás s-ból 4 ek lisztből és 2dl tejből habarást készítettem. A maradék 8 dl tejet felforraltam majd hozzákevertem a habaráshoz, és a cukrot hozzáadva lassú tűzőn, állandó keverés mellett sűrűre főztem. A tojásfehérjéből kemény habot vertem és a sűrű forró krémhez adtam, azzal is rottyantottam egyet.Mikor a krém kihűlt, a megsütött leveles-tésztára kentem.Tetejét a felvert tejszínhabbal koronázzuk. A habra óvatosan rárakosgattam a kisült tésztaszeleteket, 1-2 órára hűtőbe tettem, tálalásnál porcukorral hintettem a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.