Ha gyors,mutatós,és finom szendvicseket szeretnénk készíteni itt van rá a megoldás. Ha vendégeket várunk,vagy csak simán egy esti vacsorának is szuper megoldás,mint ahogy most nálunk.Fantasztikusan finom,nem lehet megunni,és abba hagyni az evészetét.
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg tetszőleges felvágott,( tarja, gépsonka,stb) 1tojás a lekenéshez.
Szobahőmérsékleten kiengedjük a leveles tésztát,majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. A tetszőleges felvágott szeleteket negyedeljük el, majd a tészta csíkra rakjuk rá sorban úgy ,hogy a felvágott negyed része kilógjon. Végül feltekerjük, kézzel egy kicsit megformázzuk,rózsa formát kell hogy kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Fekete olíva bogyóval tálaltam.Jó étvágyat kívánok hozzá.
Oldalak
▼
2013. február 7., csütörtök
2013. február 6., szerda
Velencei fánk
Csokoládés- mazsolás, velencei fánk. Itt a farsang és a karnevál ideje,amihez hozzá tartózik egy finom kis fánk evészet is! Ami akár lehet szalagos, vagy egy PIKK-PAKK FÁNK . . Amerikai fánk. (Donut)
nálunk amúgy ez az egyik nagy kedvenc:)) Vagy ez a velencei fánk, ha már nem tudunk személyesen részt venni a karneváli felvonuláson,(pedig egyszer nagyon szeretnék:) és közben ezeket a kis fánk golyókat majszolgatni.
Hozzávalók: 5 dkg puha mazsola, 1/2 dl rum, vagy narancs likőr, 5 dkg étcsokoládé, 2,5 dl víz, 8 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg finom liszt, 3 tojás, olaj a sütéshez, vaníliás porcukor.
1) Mazsolát forró vízzel leöblítjük, beáztatjuk,rumba vagy narancs likőrbe.A csokoládét apróra darabogra vágjuk.
2) A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval,egyszerre beleszórjuk a lisztet,és élénk tűzőn addig keverjük főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, az alján pedig fehér hártya képződik, és sercegő hangot hallat.( azaz égetett tésztát készítünk)
3) Levesszük a tűzről , gyors mozdulatokkal 1 tojást beledolgozunk, majd egy tányérra simítva hagyjuk kihűlni. Ez után keverőtálba tesszük a masszát és a robotgép segítségével egyenként bele dolgozzuk a két tojást. Rummal együtt lazán belekeverjük a mazsolát és csokoládét.
4) Két kiskanállal diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából ,és két-három ujjnyi forró , de nem túlhevített olajban mérsékelt tűzőn kisütjük.Papir kendőre szedve , felitatjuk róla a felesleges olajat, és még melegen megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Mint az olajban sült tészták , fánkok, igazán csak frissen az igazi!
nálunk amúgy ez az egyik nagy kedvenc:)) Vagy ez a velencei fánk, ha már nem tudunk személyesen részt venni a karneváli felvonuláson,(pedig egyszer nagyon szeretnék:) és közben ezeket a kis fánk golyókat majszolgatni.
Hozzávalók: 5 dkg puha mazsola, 1/2 dl rum, vagy narancs likőr, 5 dkg étcsokoládé, 2,5 dl víz, 8 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg finom liszt, 3 tojás, olaj a sütéshez, vaníliás porcukor.
1) Mazsolát forró vízzel leöblítjük, beáztatjuk,rumba vagy narancs likőrbe.A csokoládét apróra darabogra vágjuk.
2) A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval,egyszerre beleszórjuk a lisztet,és élénk tűzőn addig keverjük főzzük, amíg a massza elválik az edény falától, az alján pedig fehér hártya képződik, és sercegő hangot hallat.( azaz égetett tésztát készítünk)
3) Levesszük a tűzről , gyors mozdulatokkal 1 tojást beledolgozunk, majd egy tányérra simítva hagyjuk kihűlni. Ez után keverőtálba tesszük a masszát és a robotgép segítségével egyenként bele dolgozzuk a két tojást. Rummal együtt lazán belekeverjük a mazsolát és csokoládét.
4) Két kiskanállal diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából ,és két-három ujjnyi forró , de nem túlhevített olajban mérsékelt tűzőn kisütjük.Papir kendőre szedve , felitatjuk róla a felesleges olajat, és még melegen megszórjuk a vaníliás porcukorral.
Mint az olajban sült tészták , fánkok, igazán csak frissen az igazi!