Oldalak
▼
2012. december 29., szombat
Nordic Walking (Mert egy kis mozgás mindenki kell)
Paradicsomos Clafoutis
Hozzávalók: 4 egész tojás, 4 ek étkezési keményítő, 2.5 dl tej, 3 dl tejszín, só, bors, bazsalikom, 35 dkg paradicsom, 15 dkg sajt, ( kecske) kevés lila hagyma, a tepsi kikenéséhez, vaj.
A sütőt 180 fokra elő melegítjük, tepsit kikenjük vajjal, a feldarabolt paradicsomot a tepsire rendezzük, majd rámorzsoljuk a sajtot, és az apróra vágott hagymát. A tojást és a keményítőt habverővel csomó mentesre keverjük, hozzá adjuk a tejet, tejszínt, sót, borsot, és teszünk bele jó sok bazsalikomot. A laposan kikeverjük,és ráöntjük a paradicsom sajt keverékre.És már mehet is a sütőbe kb 40percre.
A francia konyha nagy találmánya ez az étel, amit készíthetünk tonhallal, olíva bogyóval, sonkával, zöldborsóval, gombával, stb. Jó étvágyat kívánok hozzá.
2012. december 28., péntek
Malackák újévre
Szerencsét hozó malacka fejek sültek ki ma nálam. Meg amint látom több blogger társamnál is.:)) Nálunk most pizza Pizzagolyók tésztából készült ,finom házi kolbász karikákkal megtöltve.
A tészta receptjét külön nem írom le katt- rá fentebb. A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kinyújtjuk, egyenlő kerek formákat szúrunk ki, lekenjük Házi ketchup , házi kolbász Karikákkal megrakjuk, majd ráhelyezzük a másik kerek formát is aminek a belső aztán szintén a külső részét is lekenjük ketchuppal.A leeső darabokból csináljuk az orrát ,amibe egy hurka pálcika segítségével két lyukat fúrunk. Majd a füleket, amit három szögletesre formázunk és kajlán vissza hajtunk, szemeit pedig színes borssal rakjuk ki. Kinek melyik tetszik( zöld,piros, fekete) Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Egy igazán szilveszteri bulira való falatkák, és ha még szerencsét is hoz,az már csak egy ráadás!:))
A tészta receptjét külön nem írom le katt- rá fentebb. A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kinyújtjuk, egyenlő kerek formákat szúrunk ki, lekenjük Házi ketchup , házi kolbász Karikákkal megrakjuk, majd ráhelyezzük a másik kerek formát is aminek a belső aztán szintén a külső részét is lekenjük ketchuppal.A leeső darabokból csináljuk az orrát ,amibe egy hurka pálcika segítségével két lyukat fúrunk. Majd a füleket, amit három szögletesre formázunk és kajlán vissza hajtunk, szemeit pedig színes borssal rakjuk ki. Kinek melyik tetszik( zöld,piros, fekete) Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Egy igazán szilveszteri bulira való falatkák, és ha még szerencsét is hoz,az már csak egy ráadás!:))
2012. december 27., csütörtök
Paleo Csoki likör
Készítettem ,egy nagyon finom csajos italt,( receptjét kifőztük decemberi számából hoztam) a megmaradt apró sütemények,és kalácsok mellé, legyen mit nyalakodni,kortyolgatni. Hát annyira bejött,hogy sorozatban kéne gyártanom, mivel apának is ízlik nagyon:) Nálunk melegen, hidegen egy aránt be jött. Ha a rumot ki hagyjuk, isteni finom forró csokoládé italt kapunk. Szerintem százszor finomabb a bolti társainál:))
Hozzávalók: 4 dl kókusztej, 10 dkg 70 % kakaó tartalmú étcsokoládé, 1 ek méz, 2 dl barna rum, 1 vanília rúd.
Az étcsokoládét lereszeljük. A kókusztejet felforraljuk, beleszórjuk a csokoládét, addig kevergetjük mig fel nem olvad benne. Majd hozzá adjuk a mézet, a rumot és a vanília kikapart belsejét. Kihűlve üvegekbe töltjük,és a hűtőben tároljuk.
Egészségetekre váljék.
Hozzávalók: 4 dl kókusztej, 10 dkg 70 % kakaó tartalmú étcsokoládé, 1 ek méz, 2 dl barna rum, 1 vanília rúd.
Az étcsokoládét lereszeljük. A kókusztejet felforraljuk, beleszórjuk a csokoládét, addig kevergetjük mig fel nem olvad benne. Majd hozzá adjuk a mézet, a rumot és a vanília kikapart belsejét. Kihűlve üvegekbe töltjük,és a hűtőben tároljuk.
Egészségetekre váljék.
2012. december 24., hétfő
Karácsonyi vacsoránk
2012. december 23., vasárnap
Pepperkake, Norvég karácsonyi keksz
Nálam is elkészültek, ezek az isteni finom Norvég kekszek. Köszönöm a receptjét Troll a konyhámban mondhatom nagy kedvencünk lesz!:)
Hozzávalók:25 dkg vaj, 12,5 dkg cukorszirup (méz is jó) 1,5 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 1/2 tk örölt bors, 2 tk fahéj, 1/2 tk gyömbér,( reszelt) 1/2 tk szegfűszeg (örőlt) 1/2 tk kardadom.
Elkészítése: Fazékban a vajat + cukrot + tejszínt + szirupot (mézet) felmelegítjük, csak addig míg a cukor el nem olvad. Félre tesszük hűlni. A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyítjük, majd hozzá keverjük a szirupos keveréket,ás össze gyúrjuk az egészet. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki.Előmelegitett sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük. Irókázni is lehet mint a mézest aki szeretné.Nálam ez most kimaradtam mert előtte készültek el az irókázott mézeseim. Így, most csak simán, étcsokoládét csurgattam rá, és diszitő cukorral szórtam meg őket. A másik fele pedig natúran maradt mennyei finomság így is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.! Nálunk megvolt,éppen ezért el is dugtam maradjon belőle valami az ünnepekre is:))
Hozzávalók:25 dkg vaj, 12,5 dkg cukorszirup (méz is jó) 1,5 dl tejszín, 20 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 1/2 tk örölt bors, 2 tk fahéj, 1/2 tk gyömbér,( reszelt) 1/2 tk szegfűszeg (örőlt) 1/2 tk kardadom.
Elkészítése: Fazékban a vajat + cukrot + tejszínt + szirupot (mézet) felmelegítjük, csak addig míg a cukor el nem olvad. Félre tesszük hűlni. A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel elvegyítjük, majd hozzá keverjük a szirupos keveréket,ás össze gyúrjuk az egészet. Folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szúrunk ki.Előmelegitett sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük. Irókázni is lehet mint a mézest aki szeretné.Nálam ez most kimaradtam mert előtte készültek el az irókázott mézeseim. Így, most csak simán, étcsokoládét csurgattam rá, és diszitő cukorral szórtam meg őket. A másik fele pedig natúran maradt mennyei finomság így is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.! Nálunk megvolt,éppen ezért el is dugtam maradjon belőle valami az ünnepekre is:))