Blogkostoló Barbinál ! Sorsoláson nekem Konyhavirtuóz: .
blogját dobta ki a gép! Nem is kellett sokat kutakodnom nála,mikor ráakadtam erre a receptre. Nigellát szeretem,az Olasz konyháért rajongunk,hát kell ennél több? Azon nyomban , ennek a kis finomságnak meg is pecsételődött a sorsa:))
Hozzávalók: 50 dkg darált hús vegyesen,(fele disznó, fele marha) 1 tojás, kicsi fej vöröshagyma reszelve, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, 3-4 ek zsemlemorzsa, friss bazsalikom levél, 2 ek friss aprított petrezselyem zöld. ( olaj a sütéshez)
Hozzávalókat jól összedolgozzuk, csinos kis gombócokat formázunk belőle.Majd forró olajban kisütjük őket.
Mártás: POMODORE (paradicsom szósz.)
Érdemes ebből a szószból, télire el raktározni isteni, ilyenkor csak elővesszük, és már mehet is a tésztára.
A tésztát lobogó sós vízben, '' all dante''-re kifőzzük! Tányérra szedjük,paradicsom szósszal megrakjuk, és a tetejére a húsgombócokat helyezzük.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
Oldalak
▼
2012. november 22., csütörtök
2012. november 21., szerda
Pehely könnyű burgonyás pogácsa
Már talán tudjátok, többször le is írtam, pogácsa függök vagyunk! És egyben igen nagy kritikusai is! Ez a pogácsa recept, amit Gabriellától Gabriella kalandjai a konyhában : hoztam apa szavait idézem (ala csoda pogi). Olasz országba indult, és egy kis útravalónak készítettem,legyen neki egy kis rágcsa. Persze csak a fél adagot, mert a másik fele egyből meózáson esett át:)) Na volt ám, hü + há:))) minden egyes falat után. A medvehagymás pogácsánkkal vagyunk még így ,aki szintén rajong az ilyen rágcsáért érdemes azt is kipróbálnia.,Medvehagymás pogácsa.
Hozzávalók: 30dkg liszt, 25 dkg puha margarin, 3 db közepes burgonya, 1 dl langyos tej, csipet cukor, 2 dk élesztő, 1 tojás sárgája, 2 tk só,
Tetejére: 1 tojás sárgája
Elkészítése: Burgonyát héjastól megfőzzük krumplinyomon át nyomjuk. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. A kelesztő tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a felfutott élesztőt. Kezdődhet a dagasztása ,nagyon könnyű, lágy tésztának kell lenni. Ha nagyon ragadna a adjunk hozzá egy kevés lisztet még. Letakarjuk,és 1-órát kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára tesszük , kinyújtjuk, félbe hajtjuk, és még egyszer összehajtjuk, igy lesz 8 réteg. Nem kell pihentetni közben, lekenjük a felvert tojással és kiszaggatjuk,ha nincsen pogácsa szaggatónk meg teszi egy pohár is.
Előmelegitett sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük.
2012. november 19., hétfő
Csoda almás süti
Ennek a valóban nagyon finom almás süteménynek,már nem tudom fokozni a jelzőjét tovább. Ezt ki kell próbálni mindenkinek,az illatokat leírni nem tudom,de gondoljátok hozzá, fantasztikus. A tésztája olyan mint a kalács,pedig ez egy kenyér. Ami valójában 1 focacco recept.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dl langyos víz, 1,5 dl tej, 2 tk só, 1 zacskó szárított élesztő, 1 tk barna cukor.
Töltelék: 1 kg alma, citromos olíva olaj,fahéj ízlés szerint, 15 dkg barna cukor.(ha nincs citromos olíva olaj kéznél, sima olívát használjunk,és citromlevet)
A hozzávalókat összekeverjük egy dagasztó tálba,jól kidolgozzuk,dagasszuk. Letakarjuk és hagyjuk a duplájára kelni .Majd egy 28 cm torta formát kibélelünk sütő papírral, a tésztát eligazítjuk a kezünkkel benne,úgy ,hogy kb 5 cm peremet képezzünk körbe a szélén. Közepét megnyomkodjuk, jól meglocsoljuk a citromos olíva olajjal.
Még úgy melegen megvágtam, nem bírtunk várni vele, az alján az a szottyos szirup,hát valami mennyei finomság volt.Ne hagyjátok ki. Sok sikert hozzá:))